Fiul șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, Adam Kadîrov, în vârstă de 16 ani, a intrat în Cartea Recordurilor din Rusia ca cel mai tânăr șef al serviciului de securitate al șefului unei entități constitutive a Federației Ruse.

Premiul i-a fost înmânat la 4 octombrie, în timpul unui turneu de MMA care aa avut loc în Capitala Ceceniei, la Groznîi.

De asemenea, redactorul-șef al publicației, Stanislav Konenko, i-a acordat lui Adam Kadîrov o medalie pentru popularizarea Cărții ruse a recordurilor.

Adam Kadyrov a comentat premiul spunând „Nu intenționăm să ne oprim, Akhmat este puternic”.

În septembrie 2023, Ramzan Kadîrov a publicat o înregistrare video în care fiul său Adam îl bătea pe Nikita Juravel, acuzat că a ars Coranul, într-un centru de detenție provizorie.

Șeful Ceceniei a declarat atunci că este mândru de fiul său. După această „realizare”, Adam Kadîrov a început să primească diverse distincții. În octombrie, el a primit titlul de Erou al Republicii Cecene, iar în noiembrie, a început să conducă serviciul de securitate al șefului Ceceniei.

Arestat și predat lui Kadîrov sub acuzația de ardere a Coranului, Nikita Juravel a fost bătut în august anul trecut, în timp ce se afla în detenție preventivă, de către fiul cel mare al liderului cecen, Adam.

Adam Kadîrov a fost lăudat de tatăl său pentru „corecția” aplicată, în timp ce un parlamentar a susținut că acesta „a acționat omenește” lăsându-l în viață pe tânărul rus. Adam Kadîrov a primit ulterior titlul de „Erou al Republicii Cecenia”, cea mai înaltă distincție a regiunii, și responsabilitatea de a conduce corpul de pază al tatălui său.

Grupul pentru drepturile omului Memorial l-a recunoscut pe Juravel drept deținut politic și a pus la îndoială acuzația de ardere a Coranului.

Urmărește-ne pe Google News