Şase persoane au fost ridicate de mascaţi ieri, din mai multe locaţii din Iaşi, însă, după audierile procurorilor, doar iubita lui Bratosin, huşeanca Ana Rotaru, a fost lăsată să plece acasă.
Ceilalţi, originari tot din Huşi, vor petrece următoarele 29 de zile în arest preventiv, după ce procurorii au convins instanţa că aceştia prezintă pericol public concret.
Deşi s-au dus în Iaşi pentru a merge la facultate, aceştia s-au alăturat rapid unui grup de traficanţi ieşeni, împreună cu care au început să comercializeze droguri, în mai multe oraşe din judeţele Iaşi, Vaslui sau Botoşani.
Anchetatorii vasluieni, ajutaţi de colegii de la DIICOT Iaşi şi de mascaţii din trupele speciale, au descins în urmă cu două zile în mai multe locaţii din Iaşi, în special din cartierul „Tudor Vladimirescu”, de unde au fost săltaţi patru din cei şase huşeni, aduşi la DIICOT Vaslui, pentru audieri.
Idan Bratosin şi iubita sa, Ana Rotaru au fost ridicaţi dintr-un bloc de pe strada Mircea cel Bătrân, unde cei doi aveau închiriat un apartament. În urma descinderii, la Bratosin acasă s-au găsit „prafuri”, despre care anchetatorii cred că ar fi cocaină. „Analizele de laborator vor stabili exact „, au spus oamenii legii.
La dosar s-au depus probe importante, care arată că suspecţii îşi făcuseră o practică din a vinde doze de droguri, în special studenţilor. Metoda preferată prin care primeau marfa din diferite locuri din ţară, mai ales din Bucureşti, era curieratul. Ultimul colet le-a adus însă şi ghinionul: anchetatorii au fost pe fază şi i-au prins!
 

Urmărește-ne pe Google News