Tragedia a avut loc în comuna Popești, localitatea Hărpășești, județul Iași. Valentin Terciu, fiul cunoscutului afacerist local Vasile Terciu, l-a împușcat accidental, în piept, pe paznicul de vânătoare, pe numele său Dumitru Lamban.

În ciuda eforturilor de resuscitare făcute de cadrele medicale, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Diana Cimpoeșu, șefa UPU Spiridon, a anunțat că victima avea două plăgi împușcate în zona toracelui, iar plămânii îi erau inundați cu sânge.

„La data de 11 octombrie a.c., ora 20:50, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a fost sesizat prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost împușcat cu o armă de vânătoare. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, iar din primele cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 45 ani, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare legal autorizată pe raza comunei Popești, județul Iași, ar fi împușcat accidental un bărbat în vârstă de 53 ani, care participa la vânătoare, rezultând decesul acestuia”, a transmis IPJ Iași.

Bărbații participau la o vânătoare de vulpi, iar în prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cei doi erau deținători legal de arme și muniții letale de vânătoare și membri vânători cu drepturi depline. De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că activitatea de vânătoare s-a desfășurat în baza unei autorizații colective, la specia vulpe. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, a transmis IPJ Iași.

Vasile Terciu ar fi dator vândut

Vasile Terciu, tatăl bărbatului responsabil de moartea paznicului, controlează o firmă plină de datorii. Potrivit Top Iași, TVI Construct nu și-ar onora nici măcar datoriile către parteneri.

În 2022, afaceristul a ipotecat mai multe terenuri în contul unor împrumuturi bancare de 900.000 de euro. Nu a reușit să ducă la capăt proiectul, iar terenurile aparțin acum Primăriei Iași.

Urmărește-ne pe Google News