Bărbatul a ajuns în atenția oamenilor legii din Marea Britanie, după ce Fleetwood Enforcers UK, un grup care se ocupă cu „prinderea” prădătorilor sexuali, l-a acuzat de comportament indecent în online. Mai exact, fiul primarului din comuna Călinești-Oaș ar fi vorbit cu o fată de 14 ani de la care ar fi încercat să obțină fotografii indecente.

Totuși, ceea ce nu știa Adrian Birtoc era că nu vorbea cu minora, ci cu membri ai grupului civic.

„Adrian Ilie Birtoc din Luton a fost eliberat pe cauțiune, ceea ce este perfect normal. NU ESTE INOCENT, așa cum încearcă să afirme familia sa din România. Vă vom ține la curent cu toate detaliile, dar după cum știți, acest lucru necesită timp”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Fleetwood Enforcers UK.

„Suntem copleșiți de durere”

Adrian Birtoc a fost reținut la Luton, iar conform tatălui său acesta nu a fost „certat cu legea” până la acest moment. Se pare că bărbatul ar fi vizitat România de „trei sau patru ori” în ultimii zece ani.

„Adrian nu este certat cu legea, nu are cazier, în ultimii zece ani a fost de trei sau patru ori în România. Nu s-a certat cu nimeni”, a declarat edilul din comuna Călinești-Oaș, Dinu Birtoc.

Birtoc susține că fiul său „va răspunde” pentru faptele săvârșite, însă a precizat și faptul că „englezii ar avea ceva cu românii”, mai ales după Brexit. Totodată, edilul Dinu Birtoc a mai adăugat și că fiului său „i-a fost făcut un flagrant”.

„Suntem copleșiți de durere, suntem șocați, toată familia, dar va răspunde pentru faptele sale. Să nu uităm că toți avem copii și tehnologia asta care o să ne distrugă pe toți până la urmă, adică pe cine vrea să distrugă. În spatele acestei acțiuni a fost o instituție care se ocupă de aceste site-uri”, a mai spus edilul.

Ba mai mult, Dinu Birtoc a precizat că în prima fază „tânăra” cu care ar fi vorbit fiul său era de fapt o „doamnă”. Totodată, edilul a ținut să spună și că fiul său are o fetiță și este căsătorit.

Sursă video: Facebook / Fleetwood Enforcers UK 

Urmărește-ne pe Google News