Marie-José Pérec și Teddy Riner aprind facăra olimpică permanentă a JO Paris 2024 Foto Hepta

Vineri, 26 iulie, la ora locală 23:24, sportivii francezi Marie-José Pérec și Teddy Riner au aprins flacăra oficială a Jocurilor Olimpice Paris 2024, la finalul unei ceremonii de deschidere excepționale.

Creată de designerul francez Mathieu Lehanneur, instalația care ține flacăra permanent aprinsă în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 este unică în lume, potrivit unui comunicat publicat de organizatori.

Este vorba despre un inel de foc uriaș, la baza unui balon uriaș. Pentru prima dată în istoria Jocurilor, flacăra olimpică strălucește fără combustibil, datorită companiei franceze  Électricité de France (EDF).

Vezi în galeria foto de mai jos imagini cu balonul ce poartă flacăra olimpică deasupra Parisului. Foto: Hepta

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Designerul francez Mathieu Lehanneur a imaginat un balon cu aer cald de nouă generație care poartă cu el un inel de foc.

Poziționat pe sol în timpul zilei, în mijlocul Grădinilor Tuileries, balonul se va ridica pe cerul Parisului la apusul soarelui, în fiecare seară. Deopotrivă monumentală și ușoară, instalația care poartă flacăra olimpică va fi vizibilă de la sute de metri distanță.

Combinație meticuloasă între un nor de ceață și raze de lumină, flacăra olimpică va pâlpâi având ca unică sursă de energie electricitatea. Flacăra este, de asemenea, o performanță tehnică. Inelul de foc, cu un diametru de aproape 7 metri, încorporează 40 de spoturi LED pentru a ilumina norul creat de 200 de duze de pulverizare de înaltă presiune. După apus, balonul se ridică la 60 de metri altitudine, pentru a fi vizibil pe cerul Parisului.

Vezi în galeria foto de mai jos imagini ale instalației ce poartă flacăra olimpică deasupra Parisului, în timpul zilei. Foto: Raphaël Lafargue / Paris 2024

Pe toată perioada Jocurilor Olimpice, publicul poate să se apropie de acest obiect spectaculos prin intermediul biletelor online gratuite. Organizatorii spun că 10.000 de oameni vor putea vedea de aproape instalația, în fiecare zi, între orele 11.00 și 19.00 (ora Parisului).

Citeşte și: Moment controversat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Parodie după „Cina cea de Taină”? Răspunsul organizatorilor

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News