Publicația britanică Daily Mail a preluat, la sfârșitul lunii august, un filmuleț realizat de românul Flavius Cernescu. Clipul, realizat de acesta și de un prieten de-al său în luna iulie, a fost postat în prealabil pe Youtube, la 24 august, și a strâns, deja, aproape 800.000 de vizualizări.

Flavius Cernescu a urcat pe un coș de termocentrală de la CET Târgu Jiu, înalt de 256 metri, după care a mers cu un monociclu pe marginea acestuia.

„Curajos sau prost? El pedalează pe o platformă lată de un metru, știind că, dacă va cădea în oricare dintre cele două părți laterale, va muri”, notează publicația britanică.

Flavius Cernescu era deja celebru în Marea Britanie

Aceasta nu a fost prima cascadorie de acest fel a lui Flavius Cernescu, iar românul a uluit presa britanică și în trecut.

Flavius Cernescu a apărut și în showul britanic de televiziune „Cei mai talentați oameni din lume”, iar presa britanică a prezentat un filmuleț cu el în timp ce se plimba cu un monociclu pe marginea barajului Vidraru, la 166 metri înălțime.

Laura Jackson, una dintre gazdele show-ului, a declarat: „Sincer nu înţeleg cum a reuşit să facă acest lucru. Nici nu mă pot uită în jos fără să mi se facă rău. În lume există oamenii talentaţi care fie fac lucruri periculoase, fie hazlii. Ce a făcut Flaviu Cernescu este de-a dreptul înfricoşător”, a declarat Laura Jackson, una dintre gazdele show-ului, potrivit Daily Mail.

Flavius Cernescu a apărut în Daily Mail și în 2014, după ce a postat un filmuleț cu el în care urcă pe un turn abandonat și foarte înalt din Pitești.

Faima sa a ajuns și la urechile lui Bear Grylls

Cascadoriile sale au ajuns și la urechile lui Bear Grylls, care i-a cerut să filmeze pentru emisiunea sa. Astfel că Flavius Cernescu a urcat până la Cabana Babele cu telecabina, după care a mers, pe monociclu, până la Crucea Caraiman. Ajuns pe vârful secundar al Caraimanului, românul a escaladat, pe o ceață deasă, structura metalică prin exterior, fără să folosească echipament de asigurare.

Evenimentul a fost filmat în iulie 2015, dar abia la 11 ianuarie 2016 a fost dat publicității.

„M-am speriat puțin când am văzut că intră soarele în nori și se așează ceața. La un moment dat nu mai vedeam orașul absolut deloc. Curentul varia, cum intra soarele în nori, cum creștea curentul. Era frig, asta a fost cea mai mare problemă, mi-au înghețat mâinile urcând pe exteriorul structurii. Lumea se vede foarte frumos, înălțimea pune în valoare lucrurile într-un mod de ansamblu care mie îmi place”, a declarat Flaviu Cernescu pentru emisiunea „Exclusiv în România” de la TVR 1.

 
 

Urmărește-ne pe Google News