Flori Modreanu, bucatar sef, este, inainte de toate, specialista in decoruri. „Fara decor, nici un fel de mancare nu este atractiva. Iar daca mai pui alaturi si o salata asortata de muraturi, succesul e garantat”, ne spune. De altfel, o sumedenie de clienti straini s-au convins de talentul ei si i-au comandat cate un borcan de muraturi. „Patronul localului are multi prieteni in strainatate si cand vin aici primul lucru pe care il vor sunt muraturile. I-am facut un borcan cu gogosari pana si ministrului rus de externe”. Pentru „impodobirea” borcanelor, Flori foloseste telina, coaja de dovleac, ardei gras, cotor de gogosar si pepeni. Lebedele necesita multa migala pentru a fi decupate din telina, la fel si casutele cu „ochi” de gogosar. Cele mai vesele sunt insa borcanele cu flori. „Nu am nevoie de nici un ajutor, doar sa mi se spele legumele, in rest le fac eu pe toate. Am muncit mult la aceasta expozitie, am pus 10-12 borcane in fiecare zi. Acum sunt aproape 100. Eu sunt specialista in dulceturi, muraturi si mancaruri de toate felurile, mai putin dulciuri”.
Flori Modreanu ne-a oferit o reteta extra de gogosari. La fiecare borcan se pune la un litru de apa fiarta, 400 ml otet, doua linguri de miere, o lingura sare, piper, boabe de mustar, hrean si telina. Succesul este asigurat.