Finul lui Miron Mitrea

Până să ajungă aici însă, s-a bazat întotdeauna pe relaţiile de amiciţie sau de rudenie cu politicieni aflaţi în poziţii cheie ale aparatului de stat. S-a apropiat atât de mult de ei, încât fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea (foto) i-a botezat fiica, iar pe fostul şef al CFR Mihai Necolaiciuc l-a scos din ţară când acesta era vizat e anchete de corupţie.
Dârzenia sa şi dorinţa de a face cât mai mulţi bani l-ar fi determinat pe Walter să renunţe la numele de familie, acela de Buşcă, pentru a-şi curăţa imaginea prinsă într-un dosar de infracţiuni economice, fix înainte de a aplica pentru obţinerea unui contract de salubrizare la baza americană de la Mihai Kolgălniceanu din judeţul Constanţa.

A ajuns în topul milionarilor

După 25 de ani în care a prosperat, ajungând chiar să facă parte din TOP 300 Capital al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la peste 50 de milioane de euro, Florian Walter tot nu s-a abţinut şi şi-a băgat chiar societatea-fanion, Romprest, într- un circuit de evaziune fiscală şi spălare de bani de amploare, rupt zilele trecute de procurorii de la Crimă Organizată.
Aceştia au explicat cum omul de afaceri care investit inclusiv în fotbalul românesc – la Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti, cumpăra doar în acte, pe banii primăriilor cu care avea contracte, sare folosită la deszăpeziri, iar sumele rezultate le plimba prin multe alte firme pentru a li se pierde urma.
În acest fel, au arătat surse judiciare, 14 milioane de euro s-ar fi sifonat şi ar ajuns astfel ilegal în buzunarele lui Walter. Aceasta însă nu este singura combinaţie care-l poate trimite la puşcărie pentru mulţi ani pe omul de afaceri.
Pentru a nu mai plăti taxe la stat, firma “închiria” fictiv forţă de muncă de la alte firme, însă în realitate măturătorii stradali erau plătiţi la negru. Aşa, spun anhetatorii, statul ar fi fost păgubit cu peste patru milioane şi jumătate de euro.
FOTO: Gazeta Sporturilor

Urmărește-ne pe Google News