Ingrediente: 6-8 felii de salam pentru fiecare floricică în parte, 90 ml sos marinara, 150 g aluat pizza, 40-60 g mozzarella rasă
Preparare :
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
După ce ai făcut aluatul de pizza, taie o bucată din el și întinde-o cu sucitorul până ajunge lungă cam de 20 cm (încearcă să obții aluatul pe cât de subțire posibil). Dacă are o formă neregulată, taie-i marginea extra, astfel încât să aibă, la final o formă dreptunghiulară. Acoperă cu puțin sos.
Aliniază feliile de salam dintr-o parte în alta a aluatului, semi-suprapunându-le (IMPORTANT: prima felie pusă trebuie să acopere și partea de jos a aluatului, următoarele felii fiind puse, nu foarte vizibil, tot mai sus – pentru a da “înălțimea” trandafirului). Presară mozzarella rasă în partea de jos a feliilor de carne. Apoi, începând de la capătul primei felii puse, rulează lejer dar ținând ferm de partea de jos a trandafirului. Pune floarea astfel obținută în unul din golurile tăvii de brioșe, cu salamul în sus, desigur.
După ce ai procedat la fel cu restul aluatului și ai format, în total, 6 floricele, dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu.
La final, dacă tot ți-am făcut poftă, își dăm și un pont : săptămâna aceasta salamul are și el un preț foarte bun.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!