„Știu că liderul sindical este al PSD, poate ar trebui să fie o discuție cu președintele Marcel Ciolacu, să avem o discuție, pentru că până la urmă suferă bucureștenii și ar trebui să ajungem la un compromis. Eu sunt omul care spune că dialogul va rezolva orice problemă, întotdeauna”, a transmis Florin Cîțu, aflat la Alba Iulia într-o vizită politică.
„Dacă poate să ajute și să-I spună să lase protestul pentru o perioadă și să nu mai sufere bucureștenii, ar fi bine, eu cred că putem să găsim soluții”, a adăugat el.
„În primul rând, ar trebui să existe aceste discuții cu conducerea STB, dar, repet, poate că domnul Ciolacu poate să aibă o discuție cu membrul de partid și să-i spună să-I lase pe bucureșteni să meargă la muncă cu autobuzul”, a mai spus președintele Senatului.
Două zile de grevă STB în București
Transportul de suprafață în București a fost paralizat pentru a doua zi, vineri, 21 ianuarie. Șoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din București au declanşat o grevă generală cu o zi înainte, din cauză că pretențiile lor salariale nu au fost rezolvate.
Tribunalul Bucureşti a dispus joi, 20 ianuarie, suspendarea grevei, însă decizia instanţei a fost ignorată de sindicalişti, care au continuat protestul. Într-o primă reacție, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că angajații STB trebuie să reia imediat lucrul: „Greva orchestrată politic de la STB se suspendă. Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii”.
Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti a contestat în instanţă greva, iar Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea și a dispus vineri, 21 ianuarie, încetarea grevei, pe motiv că este ilegală, şi, totodată, reluarea imediată a activităţii.
În același timp, primarul Nicușor Dan s-a întâlnit, vineri, 21 ianuarie, cu mai mulți sindicaliști, dar fără niciun rezultat. El a anunțat că discuțiile vor continua la ora 18.00 și i-a avertizat pe angajații STB care nu respectă hotărârile judecătorești că săvârșesc o infracțiune.