„Orice venit este deja impozitat. Este vorba dacă vrem să penalizăm pe cineva care a muncit în viață și a acumulat active, dacă vrem să-l penalizăm suplimentar. Mie nu mi se pare normal acest lucru”, a spus premierul demis, după negocierile dintre PNL, PSD și UDMR privind programul de guvernare.
„A, dacă este vorba de evaziune fiscală, bineînțeles că sunt de acord să o eliminăm. Dar nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc și au plătit impozite, să venim după aceea să spunem că mai trebuie să plătească ceva. Cu asta nu suntem de acord, dar suntem de acord cu eliminarea evaziunii fiscale la orice nivel”, a mai precizat el, la sediul PNL din Kiseleff.
Despre majorarea pensiilor: „Nu putem face creșteri populiste”
Întrebat dacă pensiile pot crește cu 11%, Florin Cîțu a răspuns că „putem să punem o creștere și ne uităm dacă se încadrează în deficitul pentru anul viitor. Dacă nu, singura soluție este să luăm bani de la investiții și noi nu suntem de acord cu acest lucru”.
Suntem de acord să creștem pensiile. Avem deja o creștere de pensii în programul de guvernare de 5% pentru anul viitor, s-ar putea să găsim resurse să mergem cu o creștere a pensiilor puțin mai mare de 5%, dar vom vedea la ce nivel. Nu putem face creșteri populiste și apoi să tăiem tot.
Președintele PNL Florin Cîțu:
Primele negocieri dintre PNL, PSD şi UDMR pe programul de guvernare au început astăzi, 10 noiembrie. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că discuțiile s-au blocat la funcția de premier, iar liberalul Gheorghe Flutur a precizat că au apărut neînțelegeri între PNL și PSD privind păstrarea cotei unice de impozitare.
Joi, vor avea loc negocieri pe domeniile Muncă, Sănătate și Educație.
Foto: Dumitru Angelescu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro