„PNL a venit cu două linii roşii în această coaliţie, una cota unică şi a doua să avem investiţii la 7% din PIB. La cea cu investiţii la 7% din PIB încă se mai lucrează, încă nu suntem acolo. În PNL nu s-a discutat despre impozitarea progresivă. Cred că orice membru al PNL vă va spune că nu s-a discutat despre modificarea sistemului de impozitare în România”, a spus Cîțu, potrivit news.ro.

Și a continuat: „Vă spun ca specialist, să modifici cota progresivă, nu poţi până în 2024. Deci, dacă ai vrea să faci ceva, să zicem că se agreează şi PNL spune că renunţă și că nu mai susține cota unică, din acel moment durează câţiva ani până poţi să introduci impozitul progresiv. Nu se poate face de la 1 ianuarie 2023”.

Întrebat dacă în trecut, în discuţiile cu președintele Klaus Iohannis, a fost invocat din partea preşedintelui acest impozit progresiv, Cîţu a răspuns: „Nu, niciodată. Eu nu ştiu la nicio discuţie la care am participat”.

România a făcut o greşeală în mijlocul crizei din 2010, când a crescut TVA. Imediat preţurile au crescut, inflaţia a crescut şi economia a intrat din nou într-o criză care a durat până în 2012. Nu e normal să nu înveţi din greşeli. Impozitarea progresivă, după calculele mele, ar aduce doar o dată 0,5% din PIB şi atât, nu mai mult. Deci ar fi o greşeală strategică pentru România să o facă.

Florin Cîțu, președintele PNL:

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au discutat marți, 17 mai, despre cele 7 jaloane restante din PNRR, dar și despre posibilitatea introducerii impozitării progresive a veniturilor, au declarat surse politice pentru Libertatea. Preşedintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a recunoscut public că este adeptul impozitului progresiv.

 
 

Urmărește-ne pe Google News