„Va trebui să îi întrebaţi pe colegii mei, dar şansele sunt foarte mici. Şi eu am fost premier şi am avut bineînţeles un ascendent în a câştiga alegerile în interiorul PNL, este normal. Contează ce faci după aceea. PNL este un partid viu, dar eu cred că până la rotativă e mult, se schimbă situaţia economică de la o zi la alta”, a spus Cîțu la Profit News, potrivit news.ro.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă poate fi prezidenţiabilul PNL la alegerile din 2024, Florin Cîţu a răspuns că da, atât timp cât este și liderul Partidului Național Liberal: „Bineînţeles, din funcţia de preşedinte al PNL, automat este presupus ca un candidat la prezidenţiale”.

Totuși, senatorul liberal a precizat că nu este „convins” de această variantă. „Eu, ca membru al PNL, vă spun că nu m-a convins, dar are timp până atunci, pentru că politic mai este. Dacă rămâne preşedinte al PNL şi va fi votat de PNL, va fi susţinut. Mai are de convins”, a mai spus Cîțu.

Ce se va schimba în 2023

Acordul politic care stă la baza coaliției de guvernare, semnat de liderii PNL, PSD, UDMR și minorități în noiembrie 2021, atunci când Florin Cîțu era președintele PNL, prevede că Nicolae Ciucă va fi șeful Guvernului până pe 25 mai 2023, iar la rotație se vor schimba atât premierul, cât și miniștrii Transporturilor, Proiectelor Europene, Finanțelor și Justiției.

„La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului”, se arată în documentul semnat pe 25 noiembrie 2021 de Florin Cîțu (PNL), Marcel Ciolacu (PSD), Kelemen Hunor (UDMR) și liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Acordul politic este valabil pe durata mandatului parlamentar 2021-2024.

 
 

Urmărește-ne pe Google News