„Eu chiar cred că se poate face reformă în România. Dar în acelaşi timp trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu şi atunci aici trebuie ajustate lucrurile. Trebuie văzut cum facem această reformă, pentru că ea trebuie făcută. Și aici este clar că sistemul economic şi sistemul social din România doreşte reformă, doar că viteza cu care facem reforma asta este diferită, ce vrem noi faţă de sistem”, a declarat Florin Cîţu, la TVR, conform News.ro.

În ceea ce priveşte durata mandatului său în fruntea Guvernului, președintele PNL a spus că „este media ultimilor şapte ani mandatul de prim-ministru, ceea ce poate trebuie să spună ceva despre politica din România”.

Florin Cîţu a preluat mandatul în fruntea Executivului în decembrie 2020, „mandat în care a reuşit să obţină cea mai mare creştere a Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană, România situându-se între primele patru state din UE ca revenire economică”, potrivit unui comunicat dat publicității joi seară, 25 noiembrie, de Executiv.

Față de perioada de dinaintea pandemiei, România se situează în primele patru state din Uniunea Europeană ca revenire economică și totodată semnificativ superioară mediei UE, a mai transmis Guvernul României.

Pe 5 octombrie, Guvernul Cîțu a căzut la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD și susținută de USR și AUR. Guvernul Cîțu a fost demis prin votul Parlamentului la mai puțin de 11 luni de la învestire.

Florin Cîțu a fost ales preşedinte al Senatului, fiind susţinut de grupurile parlamentare ale PNL, PSD şi UDMR. Votul a fost secret, fiind înregistrate 82 de voturi pentru şi 25 împotrivă (USR).

Urmărește-ne pe Google News