„Până la urmă, cred că nu depinde de mine. Nu trebuie să explic eu, trebuie să explice colegii care au luat decizia, eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături. Dar peste asta trecem”, a spus Florin Cîțu, potrivit news.ro.

Cu referire la motivul pentru care nu mai este preşedintele PNL, Florin Cîţu a spus că „e prea devreme să vorbim exact, chiar foarte sincer”. „Este această obsesie că puterea este la premier şi premierul trebuie să fie preşedintele partidului”, a adăugat liberalul.

Întrebat care este relaţia sa acum cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a răspuns că este una foarte bună. „Întotdeauna a fost o relaţie foarte bună, ştiţi foarte bine că există un parteneriat între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, şi acela nu este pe persoană fizică, ci al PNL”, a precizat el.

Președintele Senatului a subliniat că el nu consideră că alianța PNL-PSD este una firească și a menționat că „poate în viitorul apropiat vom putea din nou” reface coaliția PNL-USR.

Eu am încercat să refac totul cu USR-ul şi chiar eu am fost cel care s-a dus şi şi-a pus cenuşă în cap şi i-am avut la discuţii, am ieşit optimist după primele discuţii cu ei. Eu am învăţat foarte mult. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou… Pentru mine, cu PSD-ul am spus că a fost un compromis, nu a fost ceva care e natural.

Florin Cîțu, fost președinte PNL:

„Poate că şi de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi a trebuit să fac un pas în lateral, pentru că, pentru mine, această coaliţie nu e naturală”, a mai spus Cîțu.

El a susţinut că are puterea să revină în politică „la vârf, în Executiv”, dar a subliniat că totul depinde şi de români.

Dacă românii vor inflaţie, dobânzi şi poate şi taxe, bineînţeles că nu o să pot să revin, pentru că nu este un mediu în care eu pot să activez foarte bine. Dacă românii vor locuri de muncă bine plătite, să nu aibă taxe şi să aibă creştere economică şi reforme, eu voi reveni la vârf în politică. Voi reveni în Executiv la un moment dat. În politică voi accepta orice poziţie în care pot să-i ajut pe români.

Florin Cîțu, președintele Senatului:

Florin Cîțu a renunțat la șefia PNL pe 2 aprilie, la 6 luni după congresul unde a fost votat lider al partidului, în dauna contracandidatului său, Ludovic Orban.

Cîțu a decis să demisioneze din funcția de președinte al PNL după o discuție privată cu cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Lucian Bode, care l-au sfătuit să renunțe, ca să nu fie demis prin vot, după ce majoritatea filialelor PNL s-au pronunțat contra lui.

 
 

Urmărește-ne pe Google News