„Este obligația sa să participe la ședințele consiliului local și să lămurească în fața cetățenilor modul de gestionare a fondurilor primăriei”, a transmis Florin Manole, președinte PSD Sector 1.
Potrivit acestuia, Clotilde Armand trebuie să prezinte dispozițiile de primar prin care „s-a numit” manager de proiect, rapoartele de activitate „ale managerului Armand către primarul Armand” și „concluziile controalelor realizate de primarul Armand asupra activității managerului Armand”.
De ce o acuză ANI pe Armand
Clotilde Armand este acuzată că se află într-un conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 de lei după ce „s-a numit pe sine” manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, a transmis ANI, pe 7 noiembrie într-un comunicat de presă. Potrivit instituției, din acest statut a decurs acuzaţia de incompatibilitate, fiindcă Armand era și primar de sector.
De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, susține instituția, în perioada februarie-august 2022, Clotilde Armand a semnat 5 dispoziţii care au condus la venituri în plus pentru sine.
Pe 7 noiembrie, seara, Clotilde Armand a scris pe Facebook că „depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar”.
În replică, ANI a transmis pe 8 noiembrie că primarul Sectorului 1 „nu a solicitat accesul la dosar sau prezența sa la sediul ANI”. Ulterior, în aceeași zi, Clotilde Armand a prezentat o înregistrare audio despre care a spus că este a unei discuții telefonice dintre avocatul ei și inspectorul ANI, din care reiese contrariul, și a susținut că ANI „a mințit” în comunicat.