„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”, se precizează în comunicatul transmis de Spitalul de Ortopedie Foișor.
Florin Piersic a fost operat pe 9 mai pentru scoaterea protezei de genunchi, care a fost înlocuită cu una temporară „purtătoare de antibiotic”. Actorul fusese transferat în aceeași zi de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, „cu o stare generală gravă” din cauza septicemiei cu care a fost diagnosticat.
Vineri, 10 mai, reprezentanții Spitalului Foișor au transmis că Florin Piersic are o „evoluție lent favorabilă” a stării de sănătate, nu are febră, este cooperant și mănâncă singur.
Problemele de sănătate ale marelui actor au început în luna aprilie, când a fost internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, după ce i s-a făcut rău după un spectacol. De acolo, a fost transferat, pe 29 aprilie, la Institutul Inimii din Cluj, unde, pe 5 mai, a fost supus unei intervenții de scoatere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl purta de 15 ani.
Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au anunțat, pe 8 mai, că Florin Piersic are „o infecţie generalizată în sânge”, adică septicemie, „care îi poate pune viața în pericol”. Potrivit medicilor, cel mai probabil, infecția a pornit de la o branulă sau de la o perfuzie, iar stimulatorul cardiac și proteza de la genunchi au întreținut-o.
Actorul a fost transferat apoi de la unitatea medicală din Cluj, la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un elicopter SMURD.
Directorul medical al Institutului Matei Balş, Adrian Marinescu, a declarat însă, tot pe 8 mai, că în acel moment nu se discuta despre o infecţie care să îi pună lui Florin Piersic viaţa în pericol.