Monicai Macovei, ca ministru al justitiei, i se pot reprosa multe. Pripeala in modificarea legilor. Setea nemasurata de putere, mai cu seama in privinta numirii judecatorilor si procurorilor in functii de conducere. Tentatia de a impune CSM propria viziune, inabilitate manifestata pagubos si in relatia cu Parlamentul. Nu-mi propun, insa, un inventar al bilelor negre ale unui ministru. Monica Macovei a fost adusa brusc in avanscena de seful Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care anuntase ca va avea rabdare pana la Raportul de tara, ca sa nu compromita (?!) sansele Romaniei. Dl Voiculescu a scos din buzunar, pardon de expresie, un mare fas. Un formular al Procuraturii, datat 1984 si semnat in alb cu un fel de “M”… Indescifrabil, dar atribuit acualului ministru de justitie.
Dan Voiculescu sustine ca, astfel, Monica Macovei punea la dispozitia Securitatii mandate in alb, in baza carora Securitatea aresta pe cine voia si-i perchezitiona si casa. Monica Macovei s-a speriat si a gresit negand vehement ca ar fi semnat vreodata mandate in alb. Oricum, la data respectiva, era prea novice pentru ca sefii ei sa o lase sa supervizeze actiunile Securitatii. Monica Macovei era procuror de supraveghere a urmaririi penale. Ar fi trebuit sa insoteasca echipele de militieni la perchezitii si arestari, in urma unor talharii, furturi etc. Deseori, infractiunile se petreceau noaptea. Ca sa scape de umblat pe coclauri, multi procurori, daca nu toti, lasau sefului de circa de militie cate un mandat in alb – se numeau fluturasi – spre a-l folosi in caz de urgenta, dupa un acord telefonic al procurorului respectiv. Dimineata, hotul sau talharul era dus la Procuratura. Cred ca daca dna Macovei isi amintea de astfel de practici, balonul de sapun al liderului PC se spargea si mai repede.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!