În aceste condiții, s-a luat măsura sistării internărilor până în 30 ianuarie, iar pacienții care au fost contacți cu cei pozitivi vor fi izolați și vor sta singuri în saloane, iar angajații care i-au îngrijit vor fi identificați.
Toți angajații de la chirurgie generală, medicină internă și farmacie vor fi acum testați. Cele mai multe persoane infectate sunt asistente și infirmiere, în rândul lor fiind constatată și cea mai mare reticență la vaccinarea anti-COVID. Persoanele infectate trebuie să stea acasă timp de zece zile, dacă nu sunt vaccinate sau în izolare șapte zile, dacă sunt imunizate.
Witting este unul dintre cele 9 spitale din București unde s-au constatat focare de COVID. Alte focare au fost confirmate la spitalele Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia.
Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare și ia în calcul chiar scenariul ca personalul medical sau pacienții să fie relocați în alte spitale dacă activitatea vreunei instituții sanitare va fi afectată.
Focare din spitale vin într-o perioadă în care România a atins cel mai mare număr de noi cazuri COVID de la începutul pandemiei. Autoritățile au anunțat marți că în intervalul de 24 de ore au fost înregistrate 19.685 de cazuri de persoane pozitive cu COVID, după efectuarea a 62.063 de teste. De asemenea, au fost raportate 44 de decese. La ATI sunt internați 650 de pacienți.