Grecia a depistat, pe 11 iulie, pentru prima dată un focar de „pesta micilor rumegătoare”, cunoscut și sub denumirea de PPR sau „ciuma caprelor”.

Până în prezent, aproximativ 2.500 de animale au fost sacrificate, toate din fermele afectate, aflate în regiunile Larissa și Trikala.

Potrivit Reuters, un total de 16.500 de animale au fost testate, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis.

Grecia încă încearcă să determine sursa focarului de PPR din țară. Peste 100 de veterinari din sectorul public și din armata vor lua parte la testarea animalelor, urmând ca până vineri să fie examinate încă 120.000 de capre și oi.

„Desigur, vor fi mai multe teste, dacă va fi nevoie”, a spus oficialul. „Se efectuează o anchetă epidemiologică pentru a stabili cum a izbucnit boala”.

Virusul provoacă febră, răni și leziuni, respirație dificilă și diaree la animalele infectate. Nu reprezintă nicio amenințare pentru sănătatea umană. Autoritățile locale au instituit carantină și au interzis sacrificarea animalelor în întreaga regiune a Tesaliei până pe 26 iulie.

Urmărește-ne pe Google News