Toate păsările prezente în focar, circa 180.000, vor fi sacrificate, iar cadavrele vor fi incinerate, împreună cu resturile de furaje și cu tot ce a putut constitui o sursă de infecţie.
În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie pe o rază de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri.
ANSVSA susține că vor fi făcute controale în toate fermele de păsări din România privind respectarea măsurilor de biosecuritate.
Focare de gripă aviară au fost confirmate în mai multe state europene, precum Ungaria, Bulgaria, Cehia, Germania, Franța, Polonia, Danemarca, Slovacia, Belgia și Suedia.
ANSVSA împreună cu Poliția Rutieră va spori controalele în trafic, în vecinătatea Punctelor de Trecere a Frontierei de stat, pe rutele comerciale prin care se realizează schimburile intracomunitare cu păsări vii, carne de pasăre, ouă de consum şi de incubaţie între România şi Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi alte state membre în care evoluează gripa aviară.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a notificat toate structurile abilitate de la nivel național și structurile omoloage din Uniunea Europeană, precum şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), despre confirmarea acestui focar de gripă aviară pe teritoriul României.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro