Pacienții din provinciile Jilin și Heilongjiang, noile focare de infecție din China, par să poarte virusul pentru o perioadă mai lungă și au nevoie de un timp mai lung de recuperare, a anunțat unul dintre medicii de top ai Chinei, Qiu Haibo, la televiziunea de stat, marți.

În plus, pacienții din nord-estul țării au nevoie de mai mult de o săptămână-două de la infectare pentru a dezvolta simptomele, iar această întârziere îngreunează munca autorităților, care încearcă să detecteze noile cazuri înainte ca epidemia să se răspândească, a avertizat medicul chinez, care tratează acum pacienți din aceste provincii.

“Perioada mai lungă necesară pentru dezvoltarea simptomelor a generat focare de infecție domestice”, a explicat Qiu.

Nu în ultimul rând, pacienții din nord dezvoltă mult mai rar febră, iar virusul afectează doar plămânii, nu și celelalte organe, așa cum se întâmpla în Wuhan.

Medicul chinez a sugerat că virusul care a provocat focarele din nord-estul țării a fost probabil importat din străinătate, ceea ce ar explica diferențele.

Atât provincia Jilin, cât și Heilongjiang se află la granița cu Rusia, iar Qiu a precizat că analiza genetică a virusului din cele două provincii a arătat că acesta seamănă cu tulpina prezentă în țara vecină.

Câteva zeci de cazuri au fost raportate în ultimele săptămâni în trei orașe din cele două provincii, o resurgență a epidemiei care a declanșat un nou val de măsuri restrictive în zonă.

China face eforturi agresive pentru a opri cât mai repede noul focar, înainte de o importantă reuniune politică ce va avea loc săptămâna aceasta la Beijing.

De aceea, școlile din cele două provincii au fost închise, serviciile feroviare, sistate, iar cetățenii – în jur de 100 de milioane – închiși în case, spre uimirea oamenilor care credeau că ce e mai rău s-a terminat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News