Conducerea DSP Alba s-a deplasat împreună cu o echipă mixtă, formată din mai mulți specialiștii epidemiologi și medici de familie, în locurile unde au fost depistate focarele de rujeolă.
„Ne-am deplasat în cele două comunități în care riscul de transmitere este mai mare, iar cei care au fost de acord, au beneficiat de vaccinare. Noi nu putem obliga părinții să-și vaccineze copiii, dar avem obligația să-i informăm cu privire la existența vaccinului ROR, la riscurile la care se supun dacă îl refuză, cât și despre gradul de răspândire al acestei boli la nivel național. Ne bucurăm că astăzi au fost vaccinați 31 de copii din comunitățile respective”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit alba24.ro.
Formele de rujeolă în cazul celor 19 copii din comuna Unirea și municipiul Aiud sunt medii și ușoare, iar o parte dintre ei sunt spitalizați.
Numărul cazurilor de rujeolă în județul Alba a ajuns, astfel, la 181.
Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, vineri, că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data de 23.06.2017 este 7282. Au fost înregistrate 30 de decese, astfel: 8 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 6 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Cluj, 1 in jud. Călărași, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures și 1 in București. Un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei este in curs de investigare in vederea confirmarii/infirmarii