Polițiștii care se aflau, sâmbătă, la fața locului în număr mare au numărat în jur de 30 de găuri de glonț, provenite probabil de la o pușcă de asalt. Zona a fost izolată.

Nu a fost încă confirmat dacă incidentul are vreo legătură cu exploziile de zilele trecute din centrul orașului, dar poliția nu poate exclude o legătură cu mafia drogurilor.

„Este cu adevărat înfricoșător ce se întâmplă aici, în Köln. Ne-am trezit noaptea, cu teamă să ne uităm pe stradă. Abia când a venit poliția am ieșit”, a declarat un rezident pentru Bild.

În prezent, anchetatorii au analizat locul în care a avut loc incidentul cu un scaner 3D. Potrivit informațiilor Bild, magazinul de ceasuri era deja în centrul unei anchete privind crima organizată.

„Potrivit evaluării actuale, parchetul și poliția din Köln atribuie infracțiunea disputelor din domeniul crimei organizate. Din cauza infracțiunilor recente, aproape identice, Comisariatul Penal 21, responsabil cu combaterea crimei organizate, a preluat ancheta”, a transmis poliția locală.

Șeful anchetelor penale din Köln, Michael Esser, a declarat săptămâna aceasta că poliția orașului „se confruntă cu provocări serioase din cauza violențelor fără precedent și a crimelor grave care nu s-au mai întâmplat până acum”.

Alte trei cazuri, în ultimele două luni

„Seria” împușcăturilor din Koln a început în urmă cu câteva săptămâni: în noaptea de 27 iulie, mai multe geamuri ale unei clădiri înalte de pe Alte Brühler Straße din Cologne-Meschenich au fost sparte cu focuri de armă.

Ulterior, locuitorii din Servatiusstrasse din Köln-Ostheim au auzit „zgomote” în jurul orei 4.30, în noaptea de 29 spre 30 august și mai târziu au descoperit câteva găuri de gloanțe în peretele casei, în ferestre și în ușa de la intrare.

Surse din poliție au spus că împușcăturile provin probabil de la gloanțele trase cu un pistol-mitralieră.

În urmă cu doar o săptămână, indivizi necunoscuți au tras într-un bloc de apartamente din cartierul Humboldt-Gremberg din Köln.

În jurul orei 4:40 dimineața, locuitorii au auzit trei „bubuituri” și au alertat poliția. Criminaliștii sosiți la fața locului au descoperit două găuri de gloanțe în geam și o lovitură în sonerie.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News