Members of the Honourable Artillery Company fire a 41-round gun salute from the wharf at the Tower of London, to mark the death of the Duke of Edinburgh. Picture date: Saturday April 10, 2021.,Image: 604557702, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Salvele de tun marchează evenimente semnificative în istoria Marii Britanii şi au fost folosite inclusiv pentru a marca moartea reginei Victoria în 1901 și a lui Winston Churchill în 1965, a notat BBC.
UPDATE ora 14.00 Soldații au început să tragă 41 de salve de tun, câte una la fiecare minut.
Membrii Honorable Artillery Company trag focurile din trei tunuri dispuse cu fața spre râul Tamisa.
Armata britanică trage salvele cu tunuri de câmp din Primul Război Mondial, folosite atât la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, cât și la căsătoria cu prințul Philip, a relatat BBC.
41 de salve de tun, cu o cadență de una pe minut, se vor auzi începând de la ora locală 12.00 în mai multe orașe din Marea Britanie, precum Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast, în memoria prințului Philip, prințul consort, care a murit ieri la vârsta de 99 de ani.
Asta după ce, ieri, clopotele de la Westminster Abbey au răsunat la interval de un minut, de 99 de ori.
Detaliile finale despre înmormântarea prințului Philip sunt așteptate să fie publice în acest weekend. Se știe deocamdată că înmormântarea va avea loc la St. Georges Chapel de la Windsor, iar pregătirile tradiționale pentru situații de acest gen au fost adaptate la situația pandemică actuală.
Un lucru este cert: Ducele de Edinburgh nu va avea parte de o înmormântare de stat, potrivit dorinței sale.
Din cauza pandemiei de COVID-19, oamenii au fost sfătuiți să urmărească ceremonialul de acasă, fie online, fie la televizor.
Soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prințul Philip, a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, la trei săptămâni după ce a fost externat din spital şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă.