În imaginile de pe rețelele sociale se vede cum pasagerii aleargă spre ieșirile stației de metrou, mulți dintre ei căzând după ce poliția a deschis focul. Zona este aglomerată, iar pe fundal se aud împușcături. De asemenea, polițiștii au fost filmați prin ferestrele trenurilor, trecând prin vagoane și bătând femei cu bastoanele, notează sursa citată.
Stațiile de metrou au devenit scena protestelor, oamenii scandând mesaje împotriva regimului de la Teheran și dând foc vălurilor în subteran.
Separat, presa de stat a relatat miercuri că cel puțin cinci persoane au fost ucise în ceea ce a fost descris drept un atac terorist la o piață din orașul Izeh din provincia de sud-vest a Khuzestan. Victimele sunt „un copil, o femeie și trei bărbați”, a declarat un oficial local, Valiollah Hayati, pentru televiziunea de stat. Minoritatea etnică arabă a Iranului, care trăiește în principal în Khuzestan, s-a alăturat protestelor declanșate de moartea lui Amini.
Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a murit pe 16 septembrie, în timp ce se afla în custodia poliției moravurilor, care a acuzat-o că a încălcat codul vestimentar strict impus femeilor din Iran. Tânăra a fost arestată la Teheran, sub acuzația că nu purta în mod corespunzător hijabul. Ea a murit după trei zile în care a fost în comă, poliția afirmând că tânăra a suferit un atac de cord, din cauza unor probleme de sănătate. În schimb, familia ei a declarat că fata era sănătoasă în momentul arestării și că a fost ucisă de bătăile primite în arest.
Potrivit grupului Iran Human Rights (IHR) din Oslo, peste 300 de persoane au fost ucise de forțele de securitate în două luni de proteste, iar 15.000 de persoane au fost arestate, informație negată de Teheran.