Tânărul este din Bucureşti, dar de patru luni s-a mutat în Sibiu, după mai bine de trei ani petrecuți în Germania, scrie turnulsfatului.ro. La cei 22 de ani el are un CV mai bogat decât multe persoane care sunt aproape de pensionare. Lucrează de la 16 ani, dar la 13 ani construise deja primul robot, iar când era în clasa a IX-a a primit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Proiecte Informatice din Turkmenistan pentru un alt robot creat de el. Până la 19 ani, scrie sursa citată, își trecuse deja în CV colaborări cu Apple (dezvoltator de software) sau Airbus (pentru o ideea care consta în generarea energiei electrice a unui avion din diferența dintre temperatura internă a motorului și cea din exterior, facându-l mai eficient).
Astfel, după ce a terminat liceul, deşi a fost admis la Massachusetts Institute of Technology din SUA, a preferat să studieze în Europa, la Jacobs University din Bremen. Nu fusese până anul trecut la Sibiu, dar acum locuieşte în central oraşului, fiind angajat al companiei Continental, unde conduce mai multe proiecte de cercetare și inovație. În paralel, Cornel Amariei lucrează, mai scrie sursa citată, la o invenție denumită generic ”Lumen”, un proiect ce folosește tehnologia de scanat 3D și o serie de senzori cu vibrație ce pot ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să ”vadă” din nou.
Datorită spiritului său inovator, celebra publicaţie Forbes l-a inclus pe român în topul celor mai promițători tineri din Europa.
Foto: Silvana Armat /www.turnulsfatului.ro