Locuitorii spun că au avut loc bombardamente în mai multe zone ale orașului de la frontiera cu Egiptul locuitorii. Peste un milion de persoane s-au refugiat aici în primele luni ale anului, înainte ca forțele israeliene să intre în oraș. De atunci, oamenii au început să fugă în nordul Fâșiei Gaza.

„Rafah este bombardat fără nicio intervenție din partea lumii, ocupația (israeliană) acționează liber aici. Există forțe israeliene în majoritatea zonelor, există și o rezistență puternică și îi fac să plătească scump, dar ocupația nu este etică și distrug orașul și tabăra de refugiați”, a declarat pentru Reuters, un locuitor din Rafah, tată a șase copii.

Potrivit autorităților palestiniene din domeniul sănătății, în dimineața zilei de marți, un bărbat a fost ucis în estul orașului Rafah. Totodată, medicii spun că în ultimele săptămâni mai multe persoane au fost ucise însă echipele de salvare nu au putut să ajungă la ele.

De partea sa, armata Israelului vorbește despre „o activitate precisă, bazată pe informații” în Rafah, unde mai mulți bărbați înarmați au fost uciși în ultima zi în lupte corp la corp și au fost confiscate arme.

În același timp, forțele aeriene ale Israelului au lovit zeci de ținte din toată Fâșia Gaza, mai anunță armata.

Medicii spun că centrul enclavei a fost vizat de două lovituri aeriene israeliene. 17 oameni au murit după ce două case au fost lovite în taberele de refugiați Al-Nuseirat și Al-Bureij.

„Cu fiecare oră de întârziere, Israelul ucide mai mulți oameni, vrem o încetare a focului acum. Ajunge cu sângele nostru, o spun Israelului, Americii și liderilor noștri de asemenea. Războiul trebuie să înceteze”, a declarat pentru sursa citată Khalil, un profesor din Gaza.

Autoritățile israeliene nu au făcut precizări despre cele 17 decese, menționând doar că armata acționează împotriva militanților din centrul enclavei.

De asemenea, în comunicatul armatei se precizează că a fost ucis comandantul unei celule de lunetiști a Jihadului Islamic și că a fost „eliminată” o celulă militantă.

Războiul dintre Israel și Hamas a început pe 7 octombrie după ce gruparea a atacat zone din sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând peste 250 de ostatici, conform datelor israeliene. În ofensiva declanșată apoi în Fâșia Gaza, peste 37.400 de oameni au murit, potrivit bilanțului Ministerului Sănătății din enclavă, controlat de Hamas.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News