Forțele „«Ahmat» știau perfect că haholii (poreclă folosită de ruși pentru ucraineni – n.r.) vor ataca, unde vor ataca și când vor ataca și i-au lăsat în mod deliberat să treacă (granița – n.r.). Pur și simplu s-au înțeles cu haholii și au încheiat un fel de pact de neagresiune. (Husein – n.r.) Djambetov a acționat ca mediator în negocieri”, a susținut bloggerul Alex Parker, subliniind că aceste informații sunt „100%” sigure.

Bloggerul prorus și prorăzboi s-a referit la Husein Djambetov, un voluntar cecen care luptă de partea Ucrainei în fața agresiunii militare ruse.

Corespondentul militar rus Iuri Kotenok a susținut anterior că forțele cecene din zona Sudja au tras în aer în timpul trecerii ucrainenilor peste graniță.

La rândul său, comandantul forțelor „Ahmat”, generalul-maior Apti Alaudinov, a pus succesul incursiunii ucrainene în regiunea Kursk pe seama inacțiunii unor generali ruși, pe care îi acuză că nu au raportat pregătirile „inamicului”.

„Mai mulți factori legați s-au reunit aici. În unele dintre sectoarele noastre, unde zăceau niște comandanți, inamicul a îndepărtat în liniște unități, iar acestea au fost transferate aici. Pregătirea lor (ucrainenilor – n.r.) a fost destul de serioasă”, a spus Alaudinov.

Potrivit generalului cecen, comandamentul militar rus a analizat inițial situația și „a calculat toate argumentele pro și contra”. „Era pregătit” pentru orice scenariu, „dar apoi s-a dovedit că unii șefi din Ministerul Apărării, după cum am înțeles, au mințit (…) atât de mult încât până la urmă s-au mințit singuri”, a acuzat el, fără a oferi detalii sau nume de posibili „vinovați”.

În ceea ce privește trecerea soldaților ucraineni peste graniță, Apti Alaudinov spune că aceștia au atacat în zone în care nu se aflau trupele cecene. „Au calculat bine totul”, a conchis el.

Urmărește-ne pe Google News