Descoperirea a fost făcută în provincia Santa Cruz, din sudul ţării, anul acesta, la jumătatea lunii martie. După ce au studiat fosilele, care măsoară 10 metri, experţii şi-au dat seama că acestea provin de la un dinozaur prădător, care ar fi trăit la sfârşitul “erei dinozaurilor”.
“Acesta este momentul, cu 65 de milioane de ani în urmă, când s-a produs extincţia dinozaurilor, iar acest megaraptor, pe care trebuie să-l studiem acum, ar fi fost unul dintre ultimii reprezentanţi ai acestui grup”, a declarat Fernando Novas, paleontologul însărcinat cu desfăşurarea proiectului.
Spre deosebire de Tyrannosaurus rex, megaraptorii erau mai agili, cu o constituţie care îi ajuta să alerge mai repede şi cu cozi lungi care le permiteau să-şi menţină echilibrul. Aveau picioare musculoase, dar elongate, cu care făcea paşi mari, potrivit lui Novas.
“Caracteristica definitorie a megaraptorilor era aceea că aveau membre superioare foarte lungi, iar degetul mare se termina cu o gheară de aproximativ 40 de centimetri”, ceea ce le permitea să-şi prindă prada, a subliniat specialistul.