Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Florin Pădurariu, fostul manager la Spitalului Municipal Adjud, județul Vrancea, pentru luare de mită. În același dosar este vizat și Viorel Vițelaru, administratorul unei firme, care este acuzat de complicitate la luare de mită.

Fost director al Spitalului din Adjud, trimis în judecată de DNA. Florin Pădurariu ar fi luat șpagă în tranșe

În perioada octombrie 2015 – 25 februarie 2016, Florin Pădurariu, în calitate de manager al Spitalului Municipal Adjud, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit în trei tranșe suma de 18.000 de euro de la reprezentanții unui laborator de analize medicale, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

La 25 februarie 2016, managerul Spitalului Municipal Adjud a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce prima ultima dintre tranșe, adică o sumă de 9.000 de euro.

Anchetatorii susțin că banii au fost primiți de Pădurariu ca „să rezolve”, cu reprezentanții firmei, lipsa din gestiunea spitalului unui aparat de analize care nu fusese înapoiat spitalului de laboratorul privat de analize. Totodată, „atenția” ar fi fost dată pentru a prelungi un contract de asociere în participațiune între Spitalul din Adjud și laboratorul privat de analize.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News