Fostul pacient a afirmat că și el a fost pedepsit și bătut de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de el.

„Am fost în anul 2021. Totul a fost ok la început, dar după o perioadă au început să fie controale. Începeau să strângă beneficiarii care erau maltratați, erau sedați. Erau ascunși în beci, în alte camere, jos, la subsol”, a afirmat acesta, vineri, 28 iulie.

„Eu nu eram în baza lor de date în Târgul Mureș. Eram și eu ascuns. Ne-au băgat la solar, ne-au încuiat în solar, ca să nu ne vadă controlul. Eram pedepsit. Luam bătaie fără niciun motiv”, a adăugat bărbatul.

Așa arată la exterior Centrul de Îngrijire și Asistență Căsuța Lu Min din județul Mureș. Foto: site oficial

Bolnavi ascunși după o perdea, ancheta preluată de DIICOT

Ororile de la Centrul de Îngrijire și Asistență Căsuța Lu Min din județul Mureș au fost descoperite joi, 27 iulie, după un control inopinat făcut de ONG-ul Centrul de Resurse Juridice (CRJ), același care a semnalat și ororile din azilele groazei de la Voluntari.

Controlul ONG-ului a scos la iveală faptul că în azilul din Mureș erau bolnavi cu dizabilități grave, ascunși la subsol, după o perdea. „Persoanele acestea zăceau pur și simplu pe saltele murdare de urină, fecale, sânge, iar o tânără se afla într-o stare gravă de malnutriție. Era piele și os și era acoperită de muște”, a spus Georgiana Pascu, manager de program la CRJ, la Antena 3.

În urma informațiilor primite de la CRJ, premierul Marcel Ciolacu a dispus verificări de urgență, iar ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că trimite Corpul de Control.

Ulterior, ancheta a fost preluată de DIICOT, iar DNA a anunțat că a deschis dosar penal in rem.

Cosmin Păpuc, fondatorul asociației Re-Min, care operează Căsuța Lu Min din Mureș, a afirmat la Antena 3 că își asumă responsabilitatea ca fondator și că toți angajații și-au dat demisia. El a fost audiat de poliție și a spus că se consideră nevinovat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News