Kneissl (59 de ani), cunoscută mai ales pentru faptul că a dansat la nunta sa cu liderul de la Kremlin, va asista în afacerile internaţionale Centrul Tigrului de Amur, o organizaţie de conservare înfiinţată la inițiativa lui Putin.

„Ea are multă experienţă – şi anume experienţa europeană de a trata natura, de a restabili ceea ce s-a pierdut, şi înţelege ca nimeni altul cât de dificil este şi ce eforturi mari face Federaţia Rusă”, a susținut directorul acestei organizații.

Karin Kneissl nu este dornică însă să apere doar speciile pe cale de dispariţie. Ea a fost şi un avocat vocal al Rusiei lui Putin, noua sa casă, pe scena internaţională, notează POLITICO.

Ea a condus Ministerul austriac de Externe din 2017 până în 2019, ca reprezentantă a Partidului Libertăţii, de extremă-dreapta. Nunta ei, din august 2018, a atras atenţia internaţională atunci când liderul rus nu numai că a participat la eveniment, dar a şi dansat un vals cu mireasa. Kneissl, pe atunci şefa diplomaţiei austriece, a făcut chiar o reverenţă în faţa lui Putin.

În anul următor, partidul său de extremă dreapta a fost zguduit de scandalul de complicitate cu Rusia al liderului său, iar miniştrii săi, inclusiv Kneissl, au fost daţi afară din guvern.

Ruşii i-au oferit însă o şansă la o viaţă nouă, Kneissl devenind o prezenţă obişnuită la RT, canalul pentru răspândirea propagandei Kremlinului pe plan internațional, iar în 2021 a intrat în consiliul de administraţie al Rosneft, o companie petrolieră de stat.

Anul trecut, Kneissl s-a mutat în Rusia pentru a conduce un think-tank în oraşul natal al lui Putin, Sankt Petersburg. Ea se implică activ în diplomaţie pentru Moscova, având, de exemplu, un discurs susţinut în luna iulie a acestui an la o reuniune a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în care a cerut încetarea susținerii Ucrainei în fața agresiunii militare ruse.

Ministerul austriac de Externe a fost uimit de discursul lui Kneissl la ONU. „Se pare că sezonul prostiilor a sosit şi în Rusia”, a declarat la acea vreme un purtător de cuvânt.

Urmărește-ne pe Google News