UPDATE – ora 14.15: Aceasta a fost audiată în calitate de martor, timp de patru ore, după ce l-a acuzat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că i-a cerut să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură .
La ieșirea din sediul DNA, fosta șefă a Tarom a declarat că „este rolul autorităților să stabilească adevărul”. „Aș vrea să discut despre valorile mele personale. Eu cred în familie, în carieră și în Tarom. Tarom este a doua mea familie”, a declarat aceasta.
Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional e de a livra o strategie pentru Tarom pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc că puteam construi așa ceva împreună.
Mădălina Mezei:
Ea a spus apoi că nu mai vrea să facă alte declarații, căci „am spus tot procurorilor” și are „încredere în instituțiile democrației românești”.
Fostul director TAROM declarase dimineață, la intrarea în DNA, că este convinsă că adevărul va ieşi la iveală.
Sunt convinsă că adevărul va ieşi la iveală.
Mădălina Mezei, la sediul DNA:
Întrebată dacă i s-a cerut să nu facă declaraţii, Mezei a spus că nu i-a cerut nimeni acest lucru.
„Nu mi-a cerut nimeni nimic, mă duc şi spun adevărul, atât”, a mai spus fostul director Tarom, citată de Mediafax.
Aceasta este audiată, în calitate de martor, în dosarul deschis de procurorii anticorupţie, după ce l-a acuzat public pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-ar fi cerut să reţină aeronave la sol.
Mădălina Mezei a declarat vineri, într-o conferinţă susţinută în faţa sediului Tarom, că ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a solicitat, cu două zile înainte de votarea moţiunii de cenzură, anularea a cinci zboruri interne şi identificarea parlamentarilor care se aflau la bordul aeronavelor respective, solicitări pe care le-a refuzat.
În replică, ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri seara, la sediul ministerului, că nu i-a solicitat fostului director general de la Tarom să reţină avioane la sol, precizând însă că a întrebat-o pe aceasta ce parlamentari zboară şi dacă totul e în regulă, scrie Agerpres.
Ulterior, premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A., „în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro