Răspunde Av Adrian Cuculis (foto): În situaţia dumneavoastră, există posibilitatea formulării unei acţiuni în tăgada paternităţii, reglementată în art. 409 Cod Civil. Interesul formulării unei asemenea acţiuni este determinat, în primul rând, de faptul că aceşti copiii au fost concepuţi de fosta soție și concubinul ei, în perioada în care eraţi despărţiţi, în fapt, iar mama copiilor a recunoscut că nu sunteţi tatăl, situaţie necontestată de dumneavoastră, precum şi de luarea numelui de familie, care, la succesiune poate produce efecte juridice nedorite.
Ştiri Comentează
LIBERTATEA TE AJUTĂ: Fosta soție a făcut doi copii cu altul și i-a trecut pe numele meu. Cum pot rezolva această problemă?
Acum mai mulți ani, fosta soție m-a părăsit, și-a găsit unul pe la Sibiu, cu care a făcut doi copii, pe care i-a trecut pe numele meu, pentru că încă nu eram divorțați. Eu nu am știut nimic. Apoi, la cerea ei, am divorțat. Eu nu am fost la proces, că așa mi-a zis avocatul, că nu-i nevoie să mă prezint. Acum, copii ăia au rămas pe numele meu. Mai am și eu doi copii (am avut trei, dar unul a decedat), am o vârstă înaintată și vreau să las lucrurile clare, cu privire la moștenire, pentru bunurile mele. Ce fac cu cei doi copii care nu sunt ai mei? Cum pot să rezolv această problemă?-Traian Drăgoi, Arad