Pirtea a precizat că Universitatea de Vest din Timişoara are un program de studii în securitate, înfiinţat în acest an, la care urmează să țină prelegeri, cursuri, conferinţe mai mulți specialişti ai domeniului.
”Timişoara fiind o zonă cross border la graniţa cu Ungaria, Serbia, cred că aceste concepte de securitate în general, economic, energetică, cyber security, sunt foarte importante pentru studenţi, pentru populaţie, de aceea cred că toţi cei care deţin un bagaj de cunoştinţe, de abilităţi, experienţă în acest domeniu şi au calitatea legală de a susţine astfel de cursuri sunt bine veniţi în cadrul acestor programe”, a precizat Pirtea, la Parlament.
El a spus că angajarea lui Florian Coldea respectă procedura legală și a precizat că facultatea care gestionează programul de studii a întreprins aceste demersuri.
”Senatul Universităţii trebuie să aprobe toţi colaboratorii care sunt în regim de plată cu ora sau în diferite moduri de colaborare cu universitatea”, a mai spus Pirtea.
Întrebat dacă este moral ca Florian Coldea să predea cursuri în contextul în care a fost trecut în rezervă ca urmare a unor suspiciuni, Pirtea a răspuns: „Noi nu discutăm alte aspecte ale dlui Coldea, ci doar experienţa domniei sale de a putea disemina studenţilor o serie de informaţii şi din experienţa pe care o are legată de domeniul de securitate”.
Fostul prim-adjunct al șefului SRI, Florian Coldea va fi audiat în comisia SRI pe 6 martie. Și fostul şef al SRI George Maior va fi audiat pe 27 februarie la Comisia parlamentară de control al Serviciului, a anunţat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.
Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Cum va arăta ”lumea nouă” de pe Planeta Roșie. Un reporter Libertatea a fost pe platourile de filmare ale celebrului serial ”MARS”