„Germania a adus deja lumea în abis. Nu lăsați să se întâmple asta din nou. Trimiteți Ucrainei asistența militară de care are cu adevărat nevoie”, scrie în textul apelului adresat cancelarului german Olaf Sholz.

Mesajul vine pe fondul discuțiilor despre posibila decizie a guvernului german de a reduce ajutorul militar acordat Ucrainei.

Christian Lindner, ministrul german de finanțe, a trimis o scrisoare ministrului apărării, Boris Pistorius, în care îi cere să nu aprobe noi comenzi pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina de la întreprinderile industriale germane.

Presa rusă independentă nu menționează cât a plătit Kasparov pentru pagina de publicitate.

Bild are un tiraj de peste un milion de exemplare, iar versiunea electronică este citită de peste 20 de milioane de oameni pe zi.

Garry Kasparov și-a anunțat retragerea din cariera de șah în 2005, după care s-a implicat în activități politice din Rusia. A fost unul dintre liderii coaliției de opoziție „Cealaltă Rusie”, apoi, în timpul protestelor în masă anti-Putin din 2011-2012, a fost ales în Consiliul de Coordonare al Opoziției Ruse.

În 2013, fostul campion mondial de șah a părăsit Rusia, temându-se de persecuția din partea autorităților.

În străinătate, el a fondat Forumul Rusiei Libere de opoziție, iar după izbucnirea războiului în Ucraina, a devenit unul dintre fondatorii Comitetului Antirăzboi Rus.

Ambele organizații publice sunt recunoscute de autoritățile ruse drept „indezirabile”, cooperarea cu acestea riscă pedepse lungi de închisoare.

De altfel, un tribunal din Rusia a emis mandat de arestare pe numele lui Garry Kasparov, sub acuzația că a înființat un „grup terorist”, că „a finanțat activități teroriste” și că „a incitat public la terorism”.

Urmărește-ne pe Google News