Remus Cernea a anunţat că va deschide primul proiect antreprenorial green-vegan din România, finanțat prin Start-Up Nation. Fostul deputat constănţean spune că proiectul pe care l-a demarat împreună cu sora lui, Magda Cernea, va oferi street food 100% vegetal, în cadrul unor puncte de vânzare fixe ori mobile alimentate prin panouri fotovoltaice, potrivit startupcafe.ro.
Fostul deputat spune că în proiectul său este reunit conceptul
de business green (0 emisii – panouri solare) cu cel de de vegan (0
animale ucise) cu scopul ca, „pe lângă profit, să reafirme
ideea că ar trebui realizată cât mai repede o tranziție a
economiilor noastre către activități antreprenoriale cu un impact
cât mai redus asupra mediului”. “Noi le-am gândit inițial
ca niște rulote. După ne-am schimbat ideea, dar deja proiectul a
fost aprobat cu rulote. Așa că vom începe astfel, însă putem
amplasa și niște căsuțe după o perioadă de timp dacă reușim
să ne extindem. Când am gândit ideea cu rulote, ne-am gândit
tocmai la faptul că este posibil să o amplasăm undeva unde poate
nu e locul potrivit și să o putem muta. Dar, ideile care au apărut
ulterior ne-au făcut să realizăm că dacă amplasăm într-un loc
o rulotă, oricum trebuie să facem un contract pe un an – minim.
Așadar, avantajul gândit inițial pe care l-ar fi dat rulotele
dispare. Ne-am gândit că ulterior, după ce implementăm proiectul,
putem amplasa niște căsuțe – spații fără roți”, explică
Remus Cernea.
Cernea şi-a prezentat şi meniul: „În prima fază vom
testa. E bine să testezi produsele și să vezi ce merge, ce are
succes. Dar în esență, vor fi produse de street food cu care
oamenii sunt foarte obișnuiți: clătite, salate, sandvișuri,
gogoși, dar 100% vegetale. O să căutăm furnizori de ingrediente
care să ne asigure niște standarde cu privire la calitate. Pe
acești producători va trebui să-i găsim totuși aproape de zona
în care ne vom amplasa spațiile. Una e să fii amplasat în
Constanța, de exemplu, și să ai un furnizor din Oradea. Asta îți
va aduce niște costuri suplimentare. Trebuie să găsim furnizori de
ingrediente în proximitatea noastră și să ne asigurăm că pot să
livreze în mod constant lucrurile pe care le solicităm”, a mai
spus Cernea.