Principalele declaraţii ale lui Daniel Funeriu

  • Decizia care a fost luată nu se bazează doar pe considerente raţionale. Autorităţile au decis cu orice preţ să protejeze sănătatea. Copiii mei învaţă în Germania şi merg la şcoală.
  • Problema e dată de îmbulzelile din faţa şcolii şi în transportul către şcoala.

Un an pierdut înseamnă 30 de puncte în testele PISA, cam o reducere de 8%-9% în rezultatul total. Aş scurta toate vacanţele, iar vacanţa de vară să fie de trei săptămâni – o lună pentru ca elevii să parcurgă cât mai mult din materie.

Daniel Funeriu:

  • Şcolile le putem vedea ca pe supermarketuri educaţionale şi să le avem deschise. Respectarea regulilor face diferenţa. Eu sunt de acord să dăm cu oale în cap guvernanţilor, dar trebuie să ne uităm şi în ograda noastră, cât de bine respectăm noi regulile. Să vedem că virusul nerespectării regulilor potenţează răspândirea COVID.
  • În 2011 am dat o lege cu înfiinţarea unei biblioteci virtuale, iar de atunci au trecut aproape 10 ani şi nu s-a întâmlat nimic. Azi ne aflăm fără soluţii în faţa unei situaţii foarte dificile. Asta e soluţia, să aplice legea din 2011.
  • Părinţii au rol primordial în educaţia copiilor. Părinţii trebuie să suplinească pe cât posibil ce nu poate face şcoala. Părinţii să citească ce le propun partidele în domeniul educaţiei şi să voteze cu mintea la educaţie.
  • Trebuie să suplinim ceea ce şcoala nu livrează. Dacă reuşim să reducem vacanţele şi să tragem tare orele pierdute. Este sigur că s-a schimbat foarte mult atitudinea părinţilor şi copiilor faţă de online.
  • Ar trebui ca ministerul să controleze foarte strict ce se întâmplă cu predarea online. Zilnic inspectorii să aibă o şedinţă online. cu directorii de şcoală. O coordonare strânsă pe verticală cum s-ar spune în fotbal „om la om”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News