Federația Română de Rugby a anunțat faptul că a avut loc Adunarea Generală pentru alegerea conducerii pe următorii patru ani. Aici, alături de președintele Alin Petrache și cei trei vicepreședinți, apare și Eugen Orlando Teodorovici, ca trezorier.
„Am onoarea și plăcerea să fiu parte a acestei echipe și e adevărat că m-am alăturat pe partea de chestiuni financiare. Mă leagă multe lucruri de acest sport, în special un proiect de lege depus acum un an, în care propuneam Parlamentului României să înapoieze federației terenul de sub stadionul de rugby renovat astăzi”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici pentru Libertatea.
„Intru în privat, nu vă spun unde”
Fostul ministrul de finanțe a afirmat că nu este plătit de Federația de Rugby, iar faptul că a devenit trezorier e „o chestiune de suflet”.
Eugen Teodorovici, care a lucrat până acum doar în instituții ale statului, cum nota publicația Newsweek, a mai spus că urmează să se angajeze la o companie privată.
Da, intru în privat, nu vă spun unde, las presa și pe cei interesați să afle și să se uite inclusiv la finalul anului fiscal să vadă care a fost cifra de afaceri în compania sau companiile în care am să intru. Le voi demonstra celor care spun că nu am lucrat în privat nicio zi că am să fiu mai bun decât au fost ei.
Eugen Teodorovici, pentru Libertatea:
O carieră doar cu funcții la stat
Eugen Teodorovici și-a început cariera profesională ca referent în cadrul Direcției Generale de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor, în 1991.
În 1997, acesta a devenit expert în Direcția Generală de Integrare Europeană a aceluiași minister, iar în 1999 s-a mutat pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde a fost director din iunie până în decembrie 1999.
În 2000, a fost numit director al Departamentului pentru Afaceri Europene, din cadrul Ministerul Afacerilor Externe, iar din decembrie, timp de patru ani, a condus Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe. Până în 2009, a rămas la această direcție, având diverse funcții.
Apoi, până în mai 2012, a fost director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României. A devenit apoi consilierul de stat al premierului Victor Ponta, iar în decembrie 2012 a devenit ministrul Fondurilor Europene în guvernul condus de Victor Ponta. Din martie 2015, a trecut la conducerea Ministerului Finanțelor.
Apoi, o perioadă a fost doar parlamentar, iar în februarie 2018 a devenit din nou ministru de finanțe în Guvernul Dăncilă. A ocupat postul până în 2019, când tot guvernul a picat prin moțiune de cenzură.
La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, acesta nu a mai câștigat un post de senator, așa că a decis să se întoarcă în funcția de auditor al Curții de Conturi. A obținut această funcție prin concurs, iar în perioada în care a ocupat mai multe poziții de demnitate publică, postul i-a fost rezervat.
Acum, Teodorovici a spus că pe 1 martie, adică peste două zile, va pleca de la Curtea de Conturi, încheind astfel cariera sa profesională realizată exclusiv în instituții ale statului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro