UPDATE ora 17:05: Costel Alexe a declarat că nu i s-a cerut niciun punct de vedere până la data întocmirii raportului final de evaluare al ANI, dar a precizat că se consideră nevinovat.
„Contrar evaluării realizate, ANI a sesizat că ar fi indicii pentru un presupus fals în declarații pentru că nu aș fi trecut în declarația mea de avere creditarea de către fosta mea soție a firmei în care ea este unic acționar, eu neavând nicio calitate juridică în cadrul acesteia”, a afirmat Alexe.
Fostul ministru a mai susținut că în toată cariera a fost „transparent şi deschis în relaţia cu autorităţile şi în asumarea cu responsabilitate a funcţiilor publice” pe care le-a deţinut.
Știre inițială: „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către Alexe Costel, fost Ministru al mediului, apelor și pădurilor a infracțiunii de fals în declarații”, se arată în comunicatul ANI de vineri, 17 noiembrie.
Mai precis, Costel Alexe, în prezent președintele Consiliului Judeţean Iași, este acuzat că nu a menționat în declarațiile de avere depuse în 2020 un împrumut de 107.600 de lei, „reprezentând creditarea unei societăți comerciale în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator”, a precizat instituția.
Deși Alexe mai are două dosare penale pe rolul instanțelor, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus recent că partidul îl sprijină pentru candidatura la CJ Iași, de anul viitor.
Fost ministru al Mediului, Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care e acuzat că a luat mită tone de tablă. Președintele CJ Iași a mai fost trimis în judecată și într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a numit fără concurs un consilier de cabinet, detașat ulterior manager la Școala Populară de Artă din Iași.
Și primarul din Sfântu Gheorghe a fost reclamat la Parchet
Parchetul a fost sesizat și în cazul lui Antal Arpad, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, acuzat de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.
„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoana evaluată a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, respectiv a încheiat contracte de prestări servicii cu o societate cu punct de lucru activ în spațiul comercial deținut anterior de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat”, a precizat ANI.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
cineva13 • 17.11.2023, 19:02
În România cred că marea majoritate a politicienilor sunt corupți, începând cu cel mai mare si terminând cu cel mai mic dintr-o instanță.