Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a fost dat în urmărire internațională, vineri, în baza unui mandat european de arestare emis pe numele acestuia de instanță, la solicitarea Poliției, transmite Hotnews.ro.

Cu o zi în urmă, Dragomir fusese dat în urmărire națională de Poliția Română, însă acesta părăsise ţara cu o zi înainte de condamnarea definitivă.

Daniel Dragomir știa că urmează să fie condamnat la închisoare cu executare, așa că a fugit din timp din țară. Acesta ar fi fugit cu mașina pe la Arad miercuri.

Fostul colonel SRI a fost condamnat, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare de magistrații Curții de Apel București. Decizia de joi a Curții de Apel București este definitivă. Și soția lui Dragomir, Marinela Zoica, fost cadru activ, a fost condamnată la 2 ani și 8 luni.

În 2016, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în două dosare, „Black Cube” și în cel în care a fost acuzat că ar fi cerut si primit peste 460.000 de euro de la Rami Ghaziri pentru a-i proteja afacerile.

462.567

de euro a fost mita primită de fostul ofiţer SRI.

Procurorii spun că, în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcția de șef de grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, beneficiind de ajutorul soției sale, a pretins și, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro.

374.000 de euro au mers direct în contul soacrei fostului ofiţer, peste 70.000 de euro au reprezentat cheltuieli pentru înfiinţarea unei firme, Emar Investment, şi pentru o maşină Porsche Cayenne, iar 18.000 de euro ar fi fost primiţi sub forma salariului de 8.000 de lei pe lună al soţiei sale la firma Emar.

Dragomir este inculpat și în ancheta Black Cube, unde actualul procuror european Laura Codruța Kovesi ar fi fost spionată și amenințată prin intermediul unei firme israeliene cu conexiuni la noi.

Urmărește-ne pe Google News