Sâmbătă seara, fostul polițist de frontieră, care locuiește în localitatea arădeană Șofronea, a decis că e momentul să îi explice lui Viorel R., în vârstă de 33 de ani, că cel mai bine ar fi să pună punct relației cu fiica lui. Din acest motiv s-a dus acasă la tânărul care îi este vecin, acolo unde se mutase și fata lui, să lămurească lucrurile. Ba chiar să încerce să plece cu fata lui acaă.

Numai că Ioan C. n-a plecat cu mâna goală spre casa tânărului, ci și-a pus la cingătoare pistolul Glock, de calibrul 9 mm, pe care îl deține legal ca fost lucrător în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Pentru că nu a obținut ce a vrut la întâlnirea cu cel care i-ar putea deveni ginere, fostul angajat de la ”Interne”  a decis să acționeze în stil propriu. A scos arma și a tras trei focuri în aer ca să-l intimideze pe pretendent.

Pistolul Glock va fi expertizat balistic

Zgomotul produs la ceas de seară de focurile de armă a fost auzit de vecini care, a doua zi, au anunțat au anunțat poliția. Duminică, agresorul a fost luat la audieri la sediul IPJ Arad, ca suspect, sub acuzația de uz de armă fără drept. Dacă pe parcursul investigațiilor vor exista indicii că au fost săvârșite și alte infracțiuni, ele se vor adăuga la dosar. Pistolul Glock a fost reținut de anchetatorii arădeni și urmează să fie expertizat balistic.

Fostul polițist s-a ales cu dosar penal

În cursul zilei de astăzi, am fost sesizați că, sâmbătă seara, în localitatea Șofronea, un  bărbat a tras trei focuri în plan vertical, cu un pistol, pe fondul neînțelegerilor cu un vecin. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase din cadrul IPJ Arad. A fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept

Maria-Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Urmărește-ne pe Google News