Potrivit minutei hotărârii Judecătoriei Oradea, tânărul și-a recunoscut faptele și, pe lângă condamnarea cu suspendare, a fost obligat să muncească 100 de zile în folosul comunității.
În plus, Feher trebuie să-i achite proprietarului mașinii distruse daune materiale de 7.200 de euro, iar ca să fie sigură că va face acest lucru, instanța i-a pus propria mașină sub sechestru.
Hotărârea mai prevede restituirea către inculpat a 9 telefoane care îi aparțineau și care erau ținute în camera de corpuri delicte a poliției bihorene. În schimb, judecătorul de caz a dispus confiscarea a două dispozitive GPS de localizare mobilă.
Feher mai trebuie să plătească 3.500 de lei, cheltuieli judiciare, și onorariului avocatului victimei, în valoare de 5.000 de lei.
Sentința Judecătoriei Oradea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile.
Incidentul a avut loc în noaptea de 15 aprilie 2024, în jurul orei 3.50, când, arătau procurorii în rechizitoriu, Feher a pornit, alături de o femeie, de la locuința unde stătea fără forme legale, în apropierea Universității din Oradea, spre strada Radu Enescu.
Ajuns la destinație, bărbatul a coborât din autoturismul său și s-a îndreptat spre o mașină parcată. A spart geamul din stânga față și a aruncat combustibil în interiorul habitaclului.
Inculpatul a coborât de la volanul autoturismului, ținând în mână un obiect aprins pe care l-a folosit la incendierea autoturismului, așezându-l pe parbriz.
După incendierea autoturismului, Feher și partenera lui au plecat spre casă. Pompierii Detașamentului 1 Oradea, care au fost chemați printr-un apel dat la ora 4.35, au stins incendiul în 10 minute și au stabilit că focul a fost pus intenționat.
Polițiștii și procurorii au început cercetările într-un dosar deschis pentru distrugere, iar 2 zile mai târziu cereau mandate pentru interceptarea convorbirilor și supravegherea de la distanță a lui Ionuț Feher, a partenerei lui și a proprietarului mașinii incendiate.
În plus, procurorul de caz de la Parchetul Oradea a dispus supravegherea telefonului victimei, care primise amenințări cu moartea.
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor au ajuns la Ionuț Feher, în locuința căruia au descins pe 23 mai 2024. Alte două percheziții au fost făcute atunci în Livada și în Satu Mare, fiind descoperite atât autoturismul pe care Feher l-a folosit la comiterea faptei, cât și alte probe.
Daniel Ionuț Feher a fost reținut pe 23 mai și arestat a doua zi, fiind eliberat la sfârșitul lunii august.
Ionuț Feher a fost polițist de frontieră în Maramureș, iar din 2019 până în 2022 a lucrat la punctul de trecere a frontierei Diosig (Bihor).