Potrivit politicianului, dragostea lui pentru Rusia a început cu citirea operelor scriitorului din secolulul al XIX-lea Fiodor Dostoievski. În adolescență, Boris Johnson a vizitat pentru prima dată URSS ca parte a unei excursii școlare, trecând Moscova, Leningrad (actualul Sankt Petersburg), Letonia, Lituania și Estonia.

„Ne-am așezat, ne-am îmbătat cu vodcă și am strigat ‘Hei, haideți și ‘Kalinka până când vecinii au început să bată toba pe pereții hotelului”, a spus fostul prim-ministru britanic.

Boris Johnson a recunoscut că aceste amintiri sunt strâns legate de „încercările sale nereușite de a câștiga inima fetei din Swindon” care i-a fost alături în acea excursie.

Politicianul a subliniat că iubește Rusia în sensul că adoră limba, cultura, literatura, pictura și peisajele din această țară.

În memoriile sale, fostul prim-ministru al Marii Britanii a mai precizat că se aștepta ca Rusia, după prăbușirea Uniunii Sovietice, ca țară civilizată și distinct europeană, să se alăture rapid comunității democraților.

Urmărește-ne pe Google News