Huciev a numit predarea teoriei lui Darwin în școli „primul pas în decăderea spirituală a copiilor”. „Putem pur și simplu să o înlăturăm. Nu este adevărată, contrazice educația religioasă, toate cultele au recunoscut acest lucru. De ce să nu scoatem din manuale, ca să nu mai fie în conștiința copiilor noștri?”, a afirmat fostul demnitar cecen.

Ministrul rus al educației nu a comentat, deocamdată, această propunere.

În 2019, șeful Comisiei Patriarhale pentru Probleme Familiei, Protecția Maternității și Copilăriei, protopopul Dimitri Smirnov, a spus că teoria lui Darwin este „o teorie complet neștiințifică și care nu a fost confirmată”.

Știința modernă nu are nimic de oferit decât că suntem copii de maimuțe. O teorie complet neștiințifică și care nu a fost confirmată.

În opinia lui Smirnov, trebuie „fie să acceptată învățătura biblică”, potrivit căreia Dumnezeu a creat omul și viața, „nu să faci prostul în toate școlile de pe glob”.

Există multe teorii despre originile umane, care pot fi împărțite în trei grupe: științifice (inclusiv evoluționiste), religioase și filozofice. Bazele teoriei evoluționiste moderne au fost puse de naturalistul englez Charles Darwin. În 1859, el a emis ipoteza că principalul factor al evoluției este selecția naturală. Și în 1871, Darwin a ajuns la concluzia că omul avea un strămoș asemănător maimuțelor. Ca dovadă, omul de știință a citat faptul că o serie de caracteristici, în special anatomia și fiziologia, sunt foarte asemănătoare la oameni și la primate. Concluziile din cartea sa „Originea speciilor prin selecție naturală sau conservarea raselor favorizate în lupta pentru viață” au devenit baza cercetărilor viitoare.

După cum a remarcat Stanislav Drobișevski, profesor asociat al Departamentului de Antropologie, Facultatea de Biologie, Universitatea de Stat din Moscova, genomul comun dintre oameni și cimpanzei variază de la 94 la 98%, în funcție de metoda de calcul. În plus, oamenii și alte maimuțe au aceleași grupe sanguine și „au fost efectuate experimente de succes cu transfuzii de sânge de la una la alta și invers”.

Muslim Huciev a fost primar al capitalei cecene Groznîi, apoi ocupat funcția de șef al al guvernului republicii, până în mai 2024, când a fost înlocuit cu Magomed Daudov.

Ulterior, Muslim Huciev a plecat la Moscova și a devenit asistentul prim-ministrului rus Mihail Mișustin.

 
 

Urmărește-ne pe Google News