Este a doua zi de pelerinaj, iar sute de oameni și-au luat deja rămas bun de la rege. Fostul principe a citit mesajele pe care românii le-au lăsat pe gardul Palatului Regal, a interacționat cu cei prezenți și chiar a primit flori, dar și încurajări.
„Sunt alături de țară și popor cum a fost bunicul meu întotdeauna. Nu îmi părăsesc țara. Nu mă las, voi veni înapoi!”, le-a promis fostul principe Nicolae.
Și, deși, în ultima perioadă s-a aflat într-un conflict deschis cu Familia Regală, Principele Nicolae va participa la funeraliile Regelui Mihai.
Iată și mesajul Principelui Nicolae, după moartea Regelui Mihai: „Bunicule, îmi va fi dor de tine!”… Principele Nicolae și-a schimbat fotografiile de pe Facebook după moartea bunicului său.
Totuși, în ultimele clipe de viață ale Regelui Mihai, Fostul principe Nicolae a încercat să intre la Regele Mihai. A forțat intrarea în reședință și a agresat infirmierele.
Iată care a fost prima reacție a fostului Principe Nicolae după ce nu a fost lăsat să-l vadă pe Regele Mihai în Elveția. „Nu înțeleg agresivitatea Casei Regale”.
Află cum l-a renegat Regele Mihai pe nepotul său Nicolae și ce acuza acesta. Fostul principe Nicolae: Declarația de retragere a titlului nu a fost scrisă de mine. Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez.
Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, la Catedrala Patriarhală din București, iar slujba înhumării va fi la Mănăstriea de la Curtea de Argeș, acolo unde Regele Mihai își va dormi somnul de veci, alături de soția sa, Regina Ana, și de strămoșii Familiei Regale.
Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Regele Mihai a decedat la reședința sa din Elveția. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.
Majestatea Sa anunțase pe 2 martie 2016 că se retrage din viața publică, după ce recent a fost diagnosticat cu leucemie, urmând ca prerogativele sale să fie preluate de Principesa Margareta, cea care a lipsit de la căpătâiul Regelui Mihai. Nu i-a fost alături în ultimele clipe de viață.
Cei ce doresc să-i aducă Regelui Mihai I un ultim omagiu o pot face până vineri, 15 decembrie, inclusiv, conform următorului program stabilit de Casa Regală:
- 14 decembrie, între orele 8.00 și 22.00
- 15 decembrie, între orele 8.00 și 22.00
Încă din primă seară, sute de oameni au venit la catafalcul Regelui Mihai pentru a-i aduce acestuia un ultim omagiu.
Români de toate vârstele s-au așezat la coadă și, cu pioșenie au așteptat să ajungă în fața sicriului acoperit cu drapelul regal.
Pe sicriu a fost așezată Coroana Regală care are o poveste deosebită. Coroana a fost confecționată din oțelul tunurilor folosite în bătălia de la Plevna.
Printre cei care au venit în această seară la Palatul Regal pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai s-au aflat și Prințul Paul de Labrino și Prințesa Lia, alături fiul lor, Carol-Ferdinand.
Se știe că Prințul Paul de Lambrino este fratele vitreg al Regelui Mihai I, nerecunoscut vreodată de Casa Regală. Despre legătura familială a lui Paul de Lambrino cu Regele Mihai I puteți citi mai multe detalii AICI.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns în București, miercuri, în jurul orei 20.20, după ce a trecut pe sub Arcul de Triumf, în drum spre Palatul Regal. Sicirul a fost depus în Sala Tronului, unde va sta până sâmbătă, în ziua înmormântării.
Casa Regală a stabilit o serie de reguli de acces al publicului în Sala Tronului, unde se află depus Regele Mihai.
VIDEO: Radu Țuțulan
FOTO: Inquam Photos / Adriana Neagoe
CITEȘTE ȘI:
VIDEO/ Ce spun vecinii despre criminala de la metrou
Cea mai dragă mașină a Regelui Mihai. Părăsită într-o parcare din Drumul Taberei, a ajuns prin Grecia și e evaluată la un milion de dolari
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro