Oana Schmidt Hăineală, în schimb, a depus această cerere în urmă cu o săptămână și a cerut prin intermediul ei numirea ca judecător la Judecătoria Bacău.

Fostul procuror DNA cere Consiliului să aprobe cererea sa prin care solicită numirea ca judecător la una din instanțele din capitală precum, Judecătoria Sectorului 1, 2 sau 6, sau la Curtea de Apel București, Tribunalul București sau Ilfov.

Ieri procuror, mâine viitor judecător

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, joi, contestațiile procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziilor de revocare din funcțiile avute la Direcție.

Astfel aceștia urmează să revină la instituțiile de la care au fost delegați pentru funcția din cadrul DNA, respectiv Parchetul instanței supreme, în cazul magistratului Doru Țuluș, și Judecătoria Bacău, în cazul Mihaelei Moraru Iorga.

Oana Schmidt Hăineală a ocupat funcția de șef al CSM între anii 2013-2014, și a fost singurul procuror până în prezent care a condus Consiliul.

Dezvăluirea de la CSM

Procurorul Mihaiela Iorga a declarat, joi, că cererea de revocare a sa din funcție este un fals intelectual spunând că, dacă s-ar fi verificat documentul la care se face referire, s-ar fi observat că Dinu Pescariu ar fi denunțat de fapt un posibil trafic de influență făcut de un fost prim-ministru.

„Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că denunțătorul Pescariu Dinu Mihail a denunțat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf și pe martor și pe cumpărătorul de influență Florică Claudiu, aspect neadevărat.

Dacă Inspecția Judiciară ar fi verificat sau dacă Secția de procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu Mihail, și nu voi merge mai departe să dau date, a denunțat o cu totul altă persoană, a denunțat un posibil trafic de influență săvârșit de un fost prim-ministru și s-a denunțat pe el ca și cumpărător de influență”, a declarat Mihaiela Moraru Iorga, în plenul CSM

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News