Fostul adjunct al IPJ Olt a explicat la Antena 3 că a fost informat despre dispariția unei miniore din localitatea Dobrosloveni și că în acest caz cercetările sunt efectuate de Poliția din Caracal. Alexe a precizat că i-a spus șefului de la Investigații Criminale să alcătuiască o echipă și să meargă la fața locului pentru a face cercetări împreună cu poliția din Caracal.
Între timp am aflat că în cauză se constituise un dosar penal de organele de parchet din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal coordona activitatea organelor de cercetare penală. Ulterior am plecat către Slatina, iar de aici împreună cu celălalt adjunct am mers către municipiul Caracal. Am întrebat la sediul poliţiei despre stadiul cercetărilor, în sensul în care am discutat cu domnul procuror Popescu Cristian din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Caracal şi domnul procuror Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT, serviciul teritorial Craiova, care coordona activităţile coordonate de către poliţişti.
Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt.
După ce pistele s-au dovedit a fi false, procurorul DIICOT Liviu Vasilescu i-a arătat o fotografie de pe telefonul mobil cu o mașină suspectă, marca Renault, de culoare argintie. Numărul de înmatriculare nu era, însă, vizibil.
Ulterior, anchetatorii au reușit să identifice o poziție mai bună a mașinii în care se distingeau detalii privind numărul de înmatriculare, obținând astfel și informații despre proprietar, un bărbat din Caracal, notează Mediafax.
De asemenea am rugat să îmi scoată şi mi s-a scos o fişă de fotografie cu acest om Dincă Gheorghe şi văzând vârsta înaintată am rugat să îmi caute şi dacă acesta are copii, băieţi astfel încât ştim cu toţii că copiii de regulă mai conduc autoturismele înmatriculate pe numele părinţilor.
Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că mașina este condusă de un bărbat în vârstă și nu de copiii acestuia. Alexe susține că le-a cerut procurorilor să intre în flagrant în casa bărbatului, chiar dacă nu aveau mandat de percheziție.
Ne aflam în biroul comandantului de la Caracal, eram eu, împreună cu cei 4 domni procurori, împreună cu adjunctul şefului IPJ colegul meu, celălalt adjunct, împreună cu şeful poliţiei municipiului Caracal, şeful serviciilor de investigaţii criminale, şeful de la criminalistică, şeful biroului poliţiei rutiere şi mulţi alţi poliţişti, cred că eram 15 poliţişti acolo. (…)
Domnii procurori au spus că nu suntem siguri că persoana respectivă este autorul, nu ştim sigur că se află în acea locaţie victima, fapt pentru care au spus că au mai făcut mai devreme 3 percheziţii în care nu au reuşit să identificăm nici o probă referitoare la acest lucru şi că au rezerve vizavi de faptul că persoana identificată ca fiind proprietarul autoturismului ar putea şi autorul infracţiunii.
Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt
Alexe afirmă că procurorii au motivat că datele nu sunt concludente şi nu se poate intra. Fostul adjunct al IPJ Olt spune că avea un plan de rezervă.
M-am oferit ca eu, personal, să sun de pe telefonul meu mobil la numărul de urgenţă 112 şi să sesizez un caz de violenţă domestică la adresa respectivă, fapt pentru care în baza legii 174/2018 privind violenţa domestică art. 22, indice 2. Punctul 2, avem posibilitatea să intrăm în domiciliu, în orice domiciliu la orice oră pentru a verifica aceste aspecte de violenţă domestică.
Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt
Potrivit acestuia, procurorii nu au fost de acord.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro