El a primit un scuter electric, un televizor și o dronă, toate în valoare de 170.000 de ruble (aproximativ 1.600 de euro).

Comisia de Anchetă a considerat că mita, oferită de ziua lui Sliusar, era destinată „transmiterii rapide prin departamentul militar a documentelor necesare participării firmei Telta la ordinul de apărare a statului”.

Potrivit site-ului oficial, Telta are o experiență de peste 80 de ani și este cel mai mare producător de dispozitive telefonice cu fir pentru orice scop, inclusiv echipamente de comunicații pentru militari.

În timpul procesului, procurorul a cerut o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru Serghei Sliusar, fost șef în GUS. Însă instanța a ales să-i aplice doar sancțiuni bănești pe motiv că „îndreptarea este posibilă fără izolarea de societate”.

„Instanța l-a găsit pe Sliusar vinovat în temeiul părții 5 a art. 290 din Codul penal al Federației Ruse (primirea unei mită pe scară largă) și l-a condamnat la o amendă de 2,5 milioane de ruble (23.000 de euro)”, a transmis instanța.

Pe lângă Sliusar, au fost aduși în fața justiției și Aleksei Visokov, directorul general al uzinei de telefonie Telta OJSC, din vestul Rusiei, și contabilul șef, Elena Grișina. Amândoi au primit amenzi similare, de câte 2,5 milioane de ruble.

Urmărește-ne pe Google News